De zomer, die als een van de warmste de boeken in gaat, ligt weer achter ons. De meeste campings liggen er weer stil bij. En dat biedt ruimte voor onderhoud! Want om het volgende hoogseizoen succesvol te maken, moeten de voorbereidingen nu al van start gaan. Wat biedt u uw gasten aan extra faciliteiten? De meest voor de hand liggende aanvulling is een goede, snelle en betrouwbare internetverbinding. Enkele jaren geleden was het nog een aantrekkelijk extraatje, inmiddels is het voor de meeste gasten een vereiste.

De voordelen van glasvezel

Glasvezel heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere verbindingen. Het heeft de hoogste internetsnelheid, terwijl meerdere apparaten tegelijk aan een glasvezelnetwerk worden aangesloten zonder dat er sprake is van een vertraagde verbinding. Er zijn ook minder storingen; glasvezel is stabieler dan de andere internetverbindingen en daardoor erg geschikt voor zakelijk en ander intensief gebruik. Het is niet gevoelig voor bliksem of warmte en het dataverkeer is er veiliger en moeilijker af te tappen.

Snel terugverdiende investering

Sinds kort is het ook in buitengebieden mogelijk een glasvezelverbinding aan te leggen. Het aanleggen van glasvezel is bovendien een investering die zich snel terugverdient en waarde toevoegt aan de camping. Er zijn dus nauwelijks redenen om niet voor glasvezel te kiezen. Met glasvezel heeft u goud in handen! Maar op weg naar het volgende seizoen is het raadzaam niet te lang te wachten en er dus snel mee aan de slag te gaan. We geven daarom wat meer inzicht in de vorm van een stappenplan:

Stap 1: Verken de opties
In een persoonlijke afspraak stemmen we de mogelijkheden met elkaar af voor uw specifieke situatie. Zo kijken we of de behoefte er aan beide zijden is om te gaan samenwerken.

Stap 2: Maak een keuze
We starten het engineeringstraject. Dit houdt in dat wij uw huidige situatie inventariseren. Welke aansluitingen heeft u al? Heeft u andere plannen, zoals uitbreiding of stroomverzwaring? Daaruit volgt een plan voor de ontwikkeling van de glasvezelverbinding. Wilt u deze bijvoorbeeld gefaseerd of in één keer laten aanleggen?

Stap 3: Bepaal de financieringswijze
Na het bepalen van de scope begint de ‘commerciële fase’. We bekijken samen hoe we de glasvezelverbinding het beste kunnen financieren. Hierover hebben we kortgeleden een whitepaper gemaakt, waarin we de financieringsmogelijkheden op een rij hebben gezet.

Stap 4: We leggen het netwerk aan
Zodra de contracten zijn getekend, plannen we in wanneer we de kabels en aansluitpunten gaan aanleggen. Hoe veel tijd dit neemt, hangt af van het aantal aansluitingen en het oppervlak. Op een groot vakantiepark met honderden woningen kan het enkele maanden duren voordat alles gereed is, maar op een kleinere camping enkele weken. Gefaseerd aanleggen kan ook.

Stap 5: Bluetrace zorgt voor de verbinding
Zodra het netwerk is aangelegd, sluiten we alle campingplekken en/of vakantiewoningen aan. En dat betekent dat daar vanaf dat moment supersnel en -betrouwbaar internet is.

Stap 6: Surfen, zappen, bingen en gamen maar!
Naast de internetaansluiting biedt Bluetrace diverse televisiepakketten om het feest helemaal compleet te maken.

Nu is hét moment om ervoor te zorgen dat uw gasten volgend jaar kunnen genieten van vakantie mét snel internet. Bluetrace verbindt!